Cuma, Haziran 26, 2015

Urfalı Ciğerci Müslüm

Biliyorum herkesin aklında aynı soru. Nerede bu halkın gurmesi? İnanın Türkiye'de ilk olarak başladığım bu mecradan uzak kalmak çok zordu, ama 5 senelik gurbet hayatımın sonunda gurmelik alemini böyle pejmürde, böyle müptezel bir halde bulmak inanın çok çok daha zordu.

Hali hazırda 4square'iyle instagram'ıyla zomato'suyla "sosyal medya"nın dört koldan atağa geçtiği gurmelik sanatı sözde gurmelerin parayla yazı yazmalarından, erişilmez mekanlara dadanmalarından bir hayli zarar görmüş.

Lafı uzatmayacağım ve bu Ramazan gününde doğrudan konuya gireceğim. Konu mankenim de Urfalı Ciğerci Müslüm...

Mottosu "bu bir usta işidir" olan ve bu sözü bulduğu heryere yazan UCM acaba mottosunun hakkını verebilecek miydi? Yardımcı gurmelerimle iftar vakti UCM'yi stres testine sokmak için yer ayırttık (hazır aramışken de bize güzel künefe ayarla ustam) diye şerh düşmeyi ihmal etmedik.

İftar vaktine yakın sofranın başına geldiğimizde sofra ikramlık malzemeyle donatılmıştı. Dev orta salata, recycle mezeler ve süper acı mide delen biberler masanın ortasında düzenli bir biçimde dizilmişlerdi.

  
Garsonumuzun çorba koyuyorum abi ataklarını "şimdi koyarsan soğur ama" cevaplarımızla yalnızca bir kere savuşturabildik. Ve ikinci turda süzme mercimek çorbaları önümüzdeydi. Yan tarafımızda yemekleri tırtıklayan moğol grubuna aldırış etmeden ezanın okunmasını bekledik, bekleyişimiz 5 dk sürdü.. Çorbanın fotosunu çekmemişim o açlıkla. Sözüme güveneceksiniz artıkın.

Çorba gayet sıcak ve lezzetliydi. Bu görüşümü yardımcı gurmelerim de onayladılar. Pideleri doğradık doğradık içtik çorbaları. İçine acıları da koyduk güzel oldu :)

Ana yemekleri beklerken biraz da UCM menüsünden bahsedeyim istiyorum. Menü gayet sade ve bence bu önemli bir artı puan. Her zaman lezzet genişliğinden ziyade lezzet derinliğinin daha önemli olduğunu düşünmüşümdür. Örnek verecek olursam UCM menüsünde pide çeşitlerini sokmamış ve bence doğru bir karar vermiş. Zira kebap'ta iyiysen kebap yapacaksın, pide'de iyiysen pide yapacaksın. Pidecide ıslama köfte yenmez yani....

Neyse, ana yemekte önümüze iki şaşlık, bir beyti, bir de adana geldi. Tabii ki adanayı ben söylemiştim. Şaşlık ne diye sorarsanız menünün en pahalı kalemi olması özelliğinin yanında (yardımcı gurmeler ortak hesaba güvendiler) dana bonfile etinden özel sos ile hazırlanıp şişte pişirildiği tanımını verebilirim. Lezzetli bir etti işte.. Adana'ya gelecek olursak çok sevdiğimi açık sözlülükle söyleyebilirim. Zırhla çekmişler, hakiki Adana yedik ellerine sağlık.

Kebapların hası... Açlıktan foto çekmek ilk lokmadan sonra aklıma geldi.

Şaşlık bu işte.

Ciğer de üzerine cilaydı ;) 

Ama bu sofranın baş tacı ne hakiki Adana ne de bonfile şaşlık, ne de lezzetli recycled mezeydi. Bu sofranın baş aktörü altı meşaleli sınırsız haşlama çay potansiyeli olan kral semaver idi.


Bir hayal kırıklığı çayla birlikte gelen künefelerdi. Künefeler çok lezzetliydi yanlış anlamayın lütfen. Çok küçüklerdi doyamadık.. Bir de sanırsam tam teşkilatı oturtamamışlar, künefeler kızılay şubelerinden kargolanıyordu. Ama güzeldi ellerine sağlık.

Lezzetli künefe. Bıçak for scale. Bunu 4 kişi paylaştık neyseki acıdılar da bir tane daha koydular önümüze.

Gelelim çakma gurmelerde bulamayacağınız trademarkı bana ait olan fiyat performans kriterlemesine. Hiç lafı uzatmadan fotoyu koyuyorum.. Kendi analizinizi kendiniz yapın.

O da ne? Künefelerden para alınmamış, ekstra istediğimiz çiköftelerden para alınmamış. Bu hesapta bir yanlışlık var diye sormadık tabii ki direkt ödeyip kaçtık. Şaka bir yana UCM yeni açıldığından bir promosyon sarmalına girmiş sanırsam. Aman bu dönemi iyi değerlendirin.


Etleri de buradan tedarik ediyorlarmış. Meraklısına...



Urfalı Ciğerci Müslüm Abi Ulus'ta kalitesini konuşturdu. Belki biraz park sıkıntısı olabilir ama onun da çözümü kolay 413'le gelirken Opera durağında iniveriyorsunuz :) Pirzolacı Emin Usta'yla kapışır net.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba.

Sakakat ürünleri üretimi düşük. Malesef tüketimi yüksek bir gıda ürünüdür türkiye de tarım politikası yüzünden düşme eğilimin de arkadaşlar sakatat ürünleri insanlar için en faydaları besin ve protein vitamin kaynakları dır sakatat ürünlerinin kıymetini ve değerini herzaman bilmemiz gerekiyor gerek sağlık gerekse sağladığı lezzet neticesinde kıymeti bilinmesi gereken ürünlerdir ve türkiye de oldukça sakatat tüketimi yüksek bir gıda ürünüdür kesinlikle üretime ağırlık vermeliyiz kriz kapıyı çalmadan hertürlü tedbir alınmalıdır tüm merciilere duyurulur.

Toptan sakatatçı - dana ciğeri