Cuma, Temmuz 25, 2008

Numan Usta

Bu yazımda bu bloga bomba gibi düşecek bir yeri tanıtacağım sizlere... Numan Usta'yı... Yardımcı gurmem E.Y. ile çok sevdiğim abim Murat Umurhan'ın tavsiyesi üzerine Numan Usta'ya gittik. Mekan Balgat'ta daha önce gittiğim Ulusoy'a yakın... Tam adresi: "Ziyabey Cad. 6. Sokak No: 4/A Balgat / Ankara". Telefonu da 0 312 284 58 50...

Masaya oturur oturmaz tavsiye üzerine "Allah ne verdiyse getir" dedik... Ve gelenler karşısında şok olduk :) . Herbiri lezzet şöleni yemekler...


İlk lezzet dalgası: (Soldan sağa) Fiks salata, nefis kuzu tandır, piyaz ve kavurma.

Daha bu ilk şoku atlatamamışken, ikinci ve engüçlü dalga geldi...

Climax anı: Özel Numan usta köftesi... Aman yarabbim...


Bonus: Arnavut ciğeri... Bu da güzeldi be hocam...

Bayılmak üzereyim...

Ama lezzet şöleninden:

Kemalpaşa tatlısı, Üstüne tahin dökmüşler.. Baaaakkhh...

Eeee Dayı'nın Yeri... Allah'ın değirmeni yavaş döner amaaa çoook ince öğütür...

İki kişi gitmiştik Numan Usta'ya "Allah ne verdiyse getir" demiştik ona... O da masamızı boş bırakmadı sağolsun. Kara eti, recycled salatası, ayranıyla doyurdu bizi... Hesabı alabilir miyiz dedik sonra ona... Getirdiği hesap, iki kişi 27 liraydı... Belki.. belki közlenmiş sarmısağımızı soyup bize yedirmemişti ya da sigaramızı kömürle yakmamıştı ama fiyat/performansı da düşük tutmuştu Numan usta... Halkın arkasında olmuştu... Teşekkürler Numan Usta...

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Gurmem,

Sayenizde yeni bir mekanı daha öğrenmiş bulunuyoruz. Gidip görme ve lezzetleri tatma şansımız da oldu. Mutlaka uğranılması gereken bir yer. Herkese tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Biz halkın gürmesinin arkadaşıyız desek indirim yaparlar mı:)

Adsız dedi ki...

Neymiş "Allah ne verdiyse getir" demişmiş!
Neymiş herbiri lezzet şöleniymiş!

Dakika 1 gol 1, Mekanın işleri maşallah iyi gitmiş yan dükkanı da bünyesine katmış.
Girdiğimizde tek masa dolu olmasına rağmen, 6 kişi gittiğimiz mekanda, 8 kişilik yuvarlak masaya oturma talebimizin reddiyle karşılaştık ve adete şok olduk, ama lezzet şöleninden değil. Sonunda yan taraflarına da sandalye atılmış 4 kişlik dar bir masaya oturtulduk.

Neyse anlatıldığı gibi mezeler gelmeye başladı, mezeler ankara standartlarının oldukca altindaydi. 6/10
Masaya ilk pide geldi, benim icin gelen yemeklerin en iyisiydi, sadece pide çalışan lokantalar kadar olmasa da diğer yediklerimizin yanında en azından idare ederdi. 8/10
Daha sonra pilav üstü kuzu tandır geldi, ama ne tandır tandır gibiydi ne de pilav pilav gibiydi. 4/10
Daha tandırın şokunu üzerimizden atamadan Numan ustanın sıradan köftesi geldi. Masada 6 kişiydik ama köfteden lezzet alan var mıydı bilemiyorum! 5/10
Daha bu şoku atlatamamışken, ikinci ve engüçlü dalga geldi... Arnavut çiğeri, zaten 6 cengaver olmamıza rağmen ve masadan da aç kalkanlar da olduğunu düşünürsek, ciğerin neredeyse yarısı tabakta kaldı. düşünün yani 3/10

Ve en son şöku da finalde yaşadık, saat 19.00 civarı ve daha içerde 10dan fazla insan olmasina rağmen tatlıları bitmişti ve önümüze inanamayacaksınız ama kaşarlı pidenin şekerle yapılmış hali kondu. 1/10

Not: Neyse ki ardından Bahçeli 7. caddeye yeni açılan Abbas Waffle'a gittik ve Kızılırmak Suyundan sonra Ankara'nın en büyük ihtiyaçlarından birini karşılayan mekanda waffle şöleni yaşadık... İnsanlar aç kalmıştı ki, herkes birbirinin gözlerinin içine hadi 2. waffleyi isteyelim diye bakıyordu.

Adsız dedi ki...

numan ustaya onceden gitmis biri olarak, mekan buyumus lezzet kuculmus diyebilirim.

aksam saati olmasindan midir bilmem ama gelen tandir hem soguktu, hem de sonradan isitmadan dolayi heralde felaket yagliydi, pilavina hic girmeyelim zaten.Kofteler de ayni sekilde aceleye getirilmis gibiydi, cigere masada dokunan olmadi, o derece.gelen tatli tam komedi, kasarli pideye seker atmislar, okadar. pide`den yapilma tatli yemek isteyenlere 100. yilda kunar pideyi siddetle tavsiye ederim.

yemekler eskisine gore sinifta kaldi, ama sadece yemekler olsaydi keske. 6 kisiyiz 8 kisilik masaya oturmak isteyince olmaz cevabi aslinda yemekler konusunda bize isaret vermeliydi.6 kisiyi 8 kisilik masada oturtmuyorsun da 4 kisilik masaya nasil oturtuyorsun soruma da, masanin yanina 2 sandalye ekleyerek burasi zaten 6 kisilik deme yuzsuzlugune de tanik olduk. daha da komigi benzer 8 kisilik masaya 5 dakka sonra 5 kisinin oturmasiydi.tadimiz bozulmasin istedik yoksa, bu terbiyesizlik cevapsiz birakilmazdi.

Adsız dedi ki...

Sayi Halkin(?) Gurmesi,

ilk once su fiyat performans oranina deginmeden gecemiycem, halkin gurmesiyim demissin ama, halktan bi habersin gordugum kadariyla. fiyat desen halkla alakasi yok, performans desen gurmelikle alakasi yok. zaten bu siteyi referans alarak yemek yiyen kisiler seni tanimistir ama ben seni tanimayanlari bilgilendirmek icin yaziyorum bu yazimi. yani tek tek masal gibi anlatmissin yemekleri ama bu yemeklerin kabustan bi farki yoktu. aytek arkadasimiz bonkorlugunu ve comertligini yemekleri puanlarken de gostermis. ben aytegin verdigi puanlari ancak 100 uzerinden veririm numan ustada.. o "guzeldi be hocam" dedigin arnavut cigerini yemek icin, kocaman bir ekmek alip, ekmegin icine cigeri koymak gerekiyordu. tandir desen no frosttan getirilmis gibiydi. salatalara hic girmiyorum zaten.. en son yeter bitsin bu iskence derken bi de ozel tatlilarini getirdiler, pideli kunefe.. hayatimda bole bisi yemedim. bunun nedeni de pideyle tatli yapmanin numan ustadan baskasinin aklina gelmemesidir herhalde. neyse gunun sonunda ne fiyat kaldi ne performans kaldi. ac sofradan kalktigima mi yananiyim, yag denizinde pisirilmis etleri yiyip aldigim kalorilere mi yanayim bilemedim.
allahtan ordan cikista abbasin waffle ina gittik de, gozumuz de damagimiz da bayram etti..

Unknown dedi ki...

Gittik efenim, gördük yedik..

Ortaçağ avrupasından fırlama bir favori tarzına bürünmüş ithal Ümit Usta'yla karşılandık kapıda.. "Bizde her türlü numara var efendim, nihaha!" diyerek David Copperfielda meydan okuyacak tavrıyla..
Ve içerde onun arsız pişkin Sancho Panza'sıyla..

O Sancho ki -kraldan çok kralcılıktan mıdır başka bir rahatsızlıktan mıdır bilinmez- içerde >15 masa varken ve sadece bir tanesi doluyken, 6 kişi gelmiş müşterilerine 4 kişilik masayı layık görmüştür.. Ve arsızlığını, müşteri başka masa talep ettiğinde iyice göstermiştir..

O Sancho ki -çift kişilikten midir yine başka rahatsızlıktan mıdır bilinmez- masamız etrafında gel-git ler yaşamıştır; Kah pat diye gelip, "Efendim ayran içer misiniz efendim, çok güzel ayranımız var efendim.." kah 2 sn sonra arkasını dönüp, "Efendim isterseniz içmeyin efendim, şişersiniz yemek yiyemezsiniz efendim..", yahu sana ayran soran oldu mu? En son, cesur arkadaşımız Sancho'ya kafana göre takıl dedi de nispeten rahata erdik..

Nispeten diyorum çünkü ilk lezzet dalgasında gelen salatalar içinde, küçücük bir çay altı tabağındaki zeytinyağlı üç-beş yeşil zeytin haricinde herşey rahatsız ediciydi. Meze diye konan 3 tabaktan bi tek o 3 zeytin güzeldi çünkü, o da zeytinyağındandır.. Neyse dedik, ekmeği katık ettik..

Sonra bir ince tabağa doğranıp konmuş gelen iki küçük pide.. Tüm akşam boyunca tek hoşuma giden şey de işte bu andaki kaşarlı pideydi, Konya Evi'nin mevlanası kadar güzel olmasa da; Tüm yemek boyunca elle tutulur tek özellik.. Herkese bir dilim düştü mü, sanırım hayır.. Şok dalgasından farkedemedim..

Ardından bir şok dalgası daha; pilavüstü tandır geldi, lakin köy yerinde 10 yaşındaki yeğenlerimin yaptığı pilavın yanında bile inanılmaz kötü-soğuk-yağa ve şehriyeye bulanmış bir bulgur pilavı üzerine; sonradan ısıtılmış, ısıtılırken iyice kurutulmuş ve bulgur pilavının yağında yelken açmış yüzen tandır..Neyse dedik, ekmeği katık ettik..

Ekmeği katık ettik dedik, ilk ekmek sepetini bitirdik, ikinci ekmek sepeti geldi, bi diger şok da o sırada; sepetin içerisinde yarısı yenmiş soğuk pide parçaları, sadece üst yüzeyi yenmiş pide dipleri.. İnsaf diye hayıflandım, kağıt kesiği gibi sızladı içim..

Bekleyekoyulurken köfte ve ciğer geldi, çay tabağından az büyükçe bir tabakta cebinizdeki 50 kuruşların ebatında 8-10 tane köfteCİK, 6 koca adama küfür gibi birşey.. Ciğere hiç değinmiyorum, açlıktan kıvranan bunca adam bile onun küçük tabağını bitiremedi..

Vee, akşamın sonunda işte dedim, yemekte sıktım dişimi, şu tahinli kemalpaşayı görecem nihayet.. Sonra, bizim memlekette pazarda çalışan sebzecilerin, ellerinde yumurta peynir tozşeker mahalle fırınına girip, bana şurdan bi pide at diyerek yaptırdıkları öğle aşını bize tatlı diye yutturmazlar mı! Ha noldu merak ettiyseniz; 6 cengaver, 6 küçük parçayı yiyemedik..

Neyse, herhangibir kır kayfesinde içilebilecek çaylarımızı yudumladık kalkacaz, meşhur Sancho'muz yaptı gene son yapacağını, 6 kişilik masaya 5 tane ıslak mendil getirmez mi.. Beni neden dışlarsın be adam, garip mi buldun?

Halkın gurmesi, halkın sesi, koru bizi..

Adsız dedi ki...

Saygideger Halkin Gurmesi,

Verdiginiz onca puan oran... Kesinlikle gidip gozden gecirmeniz gerekiyor.

Evet, oraya buyuk hayallerle giden 6 cenvagerden 5 numarali olaniydim. Evet, Numan Usta'ya gitme fikri benden cikmisti. Ve gene evet ki en cok pisman olanlardan biriydim.

Pismandim cunku buraya yazi yazmayacak 6. kisi misafirdi ve onun onunde mahcup olmustuk.

O gune ait hatirlamak istedigim seylerden en onemlisi Numan Usta'nin EsEs taraftari olmasiydi.

Gamze Püral dedi ki...

Numan usta bizim için güleryüzlü servisi olsun yemekleri olsun 1 numaradır. sizin için yapılan davranışa üzüldüm fakat numan usta rezerve yapılıp gidilen bir mekandır.. biz her seferinde öyle yaparız çünkü çok kalabalık bir yer olduğu zaten bilinmektedir. hepinizin birleşip kızgınlığınızı bu şekilde yansıtmasına birşey söyleyemiyeceğim.sanırım günümüzün Türk yemeklerini yok etmeye çalışan waffle vs. ürünlerin büyüsüne kapılmışsınız. numan ustayı lütfen gidip bir Türk lokantasıyla karşılaştırın.. yazdıklarınızı ağzım açık okudum. kaşarlı pidenin şekerli yapılmış haline gelince.. dedimya ilk önce türk yemekleri hk. bilgi edinmeniz gerekiyor bence. elazığ yöresinin kahvaltıda yenilen şekerli pidesidir. waffle.. afiyet olsun.

Reco dedi ki...

Sayın gurmem numan ustayı senin sayende tanıdık.oraya her gittiğimizde sana teşekkur ediyoruz.Benden önceki size yorum yazan arkadaşları bi an için dikkate aldım numan ustaya gittim. evet dedikleri gibi birçok değişiklikler gördüm.AMAN TANRIM o da ne biz şimdiye kadar hep soğan yiyomuşuz. birçok yer gezdim ama hiç o kadar lezzetli pide yememiştim.Sonra merak ettim acaba diğer yemeklerinde bir değişiklik var mı diye ama o küçücük dükkanda ki yemeklerin aynısıydı.hatta doymadım tekrar istedim.arkadaşlar da doymadık diyolar cengaveriz diyolar ama herhalde ilave istemeye korkuyolar. HHmmm daha bitmedi ertesi gün arkadaşların bahsettiği abbas waffle ye gittim. ben orayı yemek olan biryer sanmiştım aslında. girdim içeri ne yiyebilirim diye. yiyecek bişi bulamadım.dedim ki kendi kendime 'allah aşkına karşılaştırılan yere bak'. iyi akşamlar gurmem ben ve arkadaşlarım hala sana teşekkür etmeye devam ediyoruz ve bu ardada yemeklerini yediğimiz ustamizin hakkını savunuyoruz.TEŞEKKÜRLER NUMAN USTA. TEŞEKKÜRLER GURMEM İYİ Kİ VARSINIZ

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben Elazığ'lıyım ve 2 çocuk babasıyım.Çocuklardan biri 9 diğeri 14 yaşında.Bende çocuklarımı cengaver diye severim. O Şimdi cengaverlerin yorumlarını okuyunca çocuklarım aklıma geldi.Yediğiniz ve kaşarlı şekerli zannettiğiniz veya o şekilde anlattığınız pide aslında özel peynirle yapılan Elazığ pidesidir.Bu tür sayfalara yorum yaparken asgari bir bilgi düzeyinde olmak gerekiyor yoksa insan açığa düşüyor.
Yazılarınızda-yorumlarınızda devamlı olarak waffleci anlatmaya çalışmanızın isterimki bir art niyeti yoktur.Ama sakın olaki hamburgerci,pizzacı,waffleci gibi yerleri bu tür yerlerle kıyaslamayın doğru olmaz.Bunu 9 yaşındaki çocuğa bile yaptırmıyorum.
Sonuç olarak Numan Usta ve eşinin yemeklerini herkese öneririm,ailece gidebileceğiniz nezih bir mekan.Ha buradan çıkışta çocuğunuzu hamburgerci ve waffleciye götürebilirsiniz ama tavsiyem çocuğunuza o kültürü unutturup bu tür yemekler yemesini öğretmenizdir.
Gurmenin yazdıklarına katılıyor ve burayı herkese denemeleri için öneriyorum.

Adsız dedi ki...

Sayin yorumcular,

Waffle ile Numan Usta'nin yemeklerinin kiyaslandigi hissine kapilmis iseniz -rica ediyorum- lutfen yazilanlari tekrar okuyun.

Waffle tatlidir. Yemek degildir!!! Waffle ile Numan Usta'yi kiyaslamamiz mumkun bile degildir. Orada yazan sey, bir grup arkadasin bulusmasindan sonra hatirda kalan en guzel anin waffle yendigi zaman oldugudur.

Biz, gurmemize gonulden bagli ve yorumlarina deger veren insanlar, Numan Usta'ya buyuk beklentilerle gittik. Gurmemizden 1 numara olarak tescillenmis bir yerin ancak ve ancak o kalitede olmasi lazim ki kendisi o puani verebilsin.

Bizim tatli icin yaptigimiz yorum uzerine "yozlasmis Turk gencligi" ithamlarinin agir kactigini da uzulerek ifade etmek zorundayim. Cunku gurmemizin yorum yazdigi bircok mekana giderken "yardimci gurme" olarak bu yorumlari yapan arkadaslarin da yer aldigini bilmiyor olabilirsiniz. Kimseden Turk yemekleri konusunda ders alacak degiliz!

1-Gittimizde istedigimiz yere oturtulmamamiz cok buyuk bir eksidir. Bunun hicbir kabul edilebilir yani yoktur. Yorum yazan kisiler biliyor mudur bilemiyorum ama reserv olmadigi surece istediginiz yere oturtulmama mekandan ayrilmak icin basli basina cok buyuk bir kusurdur.

2-Yemeklerin soguk gelmesi de bir gercektir. Bunlar, musterilerin kabul edemeyecegi seylerin basinda gelir. Numan Usta gibi saygin bir mekanda milyonda bir ihtimal dahi olsa o gun bu basimiza gelmistir.Bi aksaklik olmus olabilir.

Yukarida saydigim 2 sebep bile basli basina bu tur yorumlar icin yeterlidir. Numan Usta, o gun yasananlardan dolayi bize ozur borcludur. Yasanilan hayal kirikligi sebebiyle yazilan yorumlariz Numan Usta'nin itibarini KESINLIKLE zedelemez! Bilakis mukemmel bir yerde bile yer yer istenmeyen durumlarin olabileceginin yasanan bir ornegidir.

Bizler haftada uc-dort gun disarida yemek yiyen ve farkli tatlari deneyen kisileriz. Gurmemizin gorusleri bu sebeple bizim icin cok degerlidir.

Arzu ederiz ki Numan Usta'ya tekrar gidecek oldugumuz zaman yasadigimiz talihsiz olaylar tekrarlanmaz. Biz de, tabi ki "lezzet soleni" yemeklerden yemek isteriz. Gurmemiz yazmissa eminiz ki yemekler superdir, bir numaradir.

Insallah bunlari Numan Ustamiz da okuyordur. Bundan hic suphemiz yok ki yemekleri enfestir. Lakin o gun biz bu seyleri maalesef yasadik. Dileriz ki bizim yasadiklarimizi baskalari da yasamaz. Bizde bundan sonra gittikten sonra guzel seyler yazariz.

Tesekkurler Halkin Gurmesi!

baran dedi ki...

baran dan itiraflar
sayın gurmen dediğinizden daha mükemmel bir yer kapıda arabamızla ilgilendiler..karşıladılar.. garsonlar mükemmel bir hizmet sundular.. yemekler birbirinden güzeldi tandır mükemmel di hele pidesi sade et özel miş ama süperdi köftesi böyle bir köfte yemedim şimdiye kadar.. lezzetini tatmadan anlayamazsınız...öyle yemişimki tatlıya yer kalmadı ama zorlada olsa o güzel tahinli kemal paşa hayır diyemezdim..Sayenizde yeni bir mekanı daha öğrenmiş bulunuyoruz. görme ve Mutlaka uğranılması gereken bir yer. Herkese tavsiye ederim...

Unknown dedi ki...

Ben bir kaç saat önce Numan Usta'ya arkadaşlarımın tavsiyesiyle gittim. Genel olarak güzeldi ancak;
1- Salata içi kof gibiydi: Çatalı batırdıktan sonra iki-üç sogan ve salata dilimi geliyordu. Açıkçası çok kötüydü.
2- Gelen sıcacık pideler ve köfteler şahaneydi.
3- Ancak ikinci kez istediğimiz köfte porsiyonun 4 tane 50 kuruş ve bir tane 10 kuruş(mübalağa etmiyorum benim oraya bir garezim yok) beni bayağı şaşırttı.
4- Ayran çok güzeldi. Ayrıca bir sigara tiryakisi olmamın etkisiyle içeride sigara içilebiliyor olması gönlümü de fethetti :D
5- Garsonların yaklaşımı oldukça iyiydi.
6- Ancak 3 kişiye gelen 3 tane kemalpaşa tatlısı biraz hayalkırıklığıydıç
7- Kapıdan çıkarken ellerimizin teker teker sıkılarak uğurlanılması (bizzat Numan Usta tarafından) oldukça nazikti.
8- Tertemiz masa örtülerine ve temiz yemek takımlarını da takdir ediyorum.
Son olarak da şunu eklemek isterim: Eğer bir yere böyle 6 kişi gidilirse garsona her zamanki gibi "karışık" dersen, sana iki-üç kişinin doyacağı yemek miktarını getirme ihtimali her zaman mevcuttur. Böyle durumları önlemek için garsona her zaman tembihte bulunmak en iyisidir: Onun için işini yapan insanlara Sancho falan demek aslında pek de Türk yemek görgüsüne sahip olmamaktan kaynaklanmaktadır. Ve eminim ki; sizi eğer 8 kişilik masaya almadılarsa bir nedeni vardır: Peki siz orada yemek yerken bir rezervasyon iptali olmuşsa? Ayrıca "yok efendim bize üstüne şeker dökülmüş kaşarlı pide getirmişler" demeden önce bu nedir diye sorarsanız (ki bana gelseydi sorardım)en azından birşey öğrenmiş olurdunuz.
Kısacası, not vermek bana değil de blogger'a düşer; ama Türk damak zevkine uyan başarılı bir notlama yapmışsın teşekkür ederim.

Kaan dedi ki...

Tavsiye için çok teşekkürler. Arkadaşlarımı götürdüm ve hepimiz çok beğendik.

Adsız dedi ki...

herkes bişey yazmış fazlaya gerek yok. ben sadece yediğim en hafif ciğerin burda oldugunu soyleyeceğim.

Adsız dedi ki...

İnternette yaptığım araştırma sonucu bu bloğu tesadüfen buldum ve "Halkın gurmesi" nin önerisi üzerine 3 arkadaş Numan Usta'ya gittik. Menfi görüş belirtilen arkadaşların benzeri olay 5 kişilik bir grubun başına geldi. Grubun istediği masa rezerve denilerek başka bir yer gösterildi, ancak 15 dk sonra masanın sahiplerinin geldiğini de (üstelik ayrı zamanlarda 2 şer kişilik gruplar halinde)belirteyim:)
Yemeklere gelince 3 kişi 48 TL hesap ödedik, köfte-pide-ciğer-et sote gerçekten harika...ancak tandır hiç bir zaman Konyalı'nın tandırının yerini tutmaz (ama fena değil), tatlı ise abartılacak kadar değil...Servis ve çaylar ise mükemmel...Sayesinde yeni bir mekan ve lezzetler öğrendiğim için sn Gurme'ye teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Numan ustanın tek zayıf tarafı tatlısıdır.tahinli kemalpaşa o güzel yemeklere hiç yakışmayan, bir öğrencinin bekar evinde yarım saatte hazırlayabileceği bir tatlı.o yarım saat de kemalpaşanın tencerede pişmesi için gerekli süre.

ben bu yazıyı okumadan 3-4 defa gittim numan ustaya.memnun olmadan ayrıldığımı, hele hele doymadan masadan kalktığımı hiç hatırlamıyorum.özellikle pidesi ve köftesi çok iyidir.ciğeri ise hiç ciğer sevmeyen birisine bile ciğer yedirtecek kadar başarılıdır.

oraya gidip memnun olmayan 5-6 arkadaş varmış.onlara da hiç üzülmedim.üslup kişinin aynasıdır demişler.kim demiş bilmiyorum.ne köfte köfteymiş de ne de ciğer ciğermiş...peh

Adsız dedi ki...

Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine gitmistim. Yemekleri hakkinda yorum yapamiyorum cunku orada yemek yemek nasip olmadi. Mekana gittigimiz zaman karsi karsiya kaldigimiz anlamsiz ve kaba usluptan dolayi mekandan ayrilmayi tercih ettim. Ben 32 yasindayim. Bazi calisanlar kendisinden yasca kcuk birisine hizmet etmeyi sindiremiyor. Madem sindiremiyorsunuz, o zaman bu isi yapmayin. Benim icin Numan Usta kendisi bal yuzu sirke satan esnaftir. Dolayisi ile de tekrar gitmeyi dusunmuyorum. Bu arada, kaba uslubu gosteren mekan sahibi Mustafa Bey'in ta kendisi idi. Mustafa Bey'in tavrina yaninda calisan bazi garson arkadaslarda cok sasirdi. Daha fazla ayrintiya girmek istemem. Sayet servis konusuna cok onem vermiyorsaniz, gidebilirsiniz.

Neo The Gurme dedi ki...

Böyle düzeysiz ve çalışanları kaba bir mekanı pohpohlamak ancak bu işi bilmeyen bir kişinin ya da orada indirimli/bedava yemek yemiş birinin eseridir. 40 yıllık Ankaralayım böyle saçma sapan bir yer görmedim. Sakın ha misafirinizi falan götürmeyin hem mahcupolursunuz, hem asabınız bozulur hem de tok oturup, aç kalkarsınız.

Adsız dedi ki...

Şehir fırsatlarından Numan ustada 2 kişilik rezervasyon yaptırdım.şehir fırsatı sitesine 2 kişilik ücret ödendi.rezervasyonumu yaptırdım ve 2 kişi olarak gittik.Şehir fırsatlarından aldığım rezervasyonda bize verilecek menü listesinde 2 kişilik tatlı gelmesi gerekirken 1 tabağa 2 adet kemalpaşa tatlısı ve iki çatal ile birlikte geldi.yaptıkları çok ayıp bir şeydi.şehir fırsatlarında 2 kişilik tatlı olduğu halde bunlar bir tabağa 2 adet kemalpaşa ve iki çatal getirdiler.hiç yakıştıramadım.ve Mezelerini beğenmedim.taze değildiler.ilk ve son gidişim oldu.

Adsız dedi ki...

Numan Usta'ya iftar'a gittik.
Fakat iftariyelik anlamında hiçbir şey yok ve normalde 18 tl olan kişi başı fiyatı TAM 27,5 tl yapmışlar.Ramazan sömürüsünden dolayı şiddetle kınıyoyrum.
Ayrıca daha önemli olanı 2 kişi gittiğinde masaya getirdiği menü ile 4 kişi gittiğinde masaya getirdiği menü arasında hiç bir fark olmaması.
Tamamen para tuzağı minicik tabaklarda 3-4 çeşit yemek getirip kişi başı 27,5 tl para alınıyor.Tüm Ankaralıları bu mekana ramazanda gitmemeleri konusunda ısrarla uyarmak istedim.

Adsız dedi ki...

İftar menüsünde kişi başı 27,5 tl alınmasınna rağmen bu kadar berbat bir iftar menüsü ilk defa yedim.Normal menüye sadece çorba ekleyerek fiyatı 18 tl'den 27,5 tl'ye çıkarmak neyin nesi anlamadım.Biraz tutturunca hemen havaya girmişler.Bu son gidişim olacak ve tüm dostlarımı bu lokanta hakkında uyaracağım.