Salı, Eylül 18, 2007

Lezz & Et Lokantası

Merhabalar, uzun süren sessizliğin ardından bomba gibi bir yazıyla karşınızdayız. Değerlendirmemize geçmeden önce basında çıkan ve beni fazlasıyla üzüp yazılarıma ara vermeme neden olan bir haberden bahsetmek istiyorum.

Büyütmek için tıklayın...

Haberde gördüğünüz gibi "Ankaralı Gurmelerin" (!) "yemekte" buluştuğu yazıyor. Öncelikle "Halkın Gurmesi" olmadan Ankaralı Gurmelerin hepsi nasıl buluşmuş oluyor onu anlayamıyorum ve sitemlerimi belirtiyorum. Haberi sonuna kadar okuyabildiyseniz yemeğin sonunda "gurmelerin" teşekkür etmek amacıyla aşçıyı yanlarına çağırmayı adet haline getirdiklerini görmüşsünüzdür. Gerçekten tüylerim diken diken oldu, ben ustamın adanasını yiyeceğim, bir de üstüne ayağıma kadar getirtip kuru bir teşekkür edeceğim. İnanılmaz... Doğrusu ustanın yanına gidip elini öpmek olmalıydı...

Ufak uyarılarımı yaptıktan sonra Lezz & Et'in değerlendirmesine geçmek istiyorum.

Lezz & Et Sıhhiye'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Masa kulübesinin arkasındaki sokakta yer alıyor. Uzmanlık alanı İnegöl köftesi, ama ayrıca pide fırını da mevcut.

Lezz & Et'in bahçesine 3 yardımcı gurmemle oturduk ve 1'er porsiyon inegöl köfte ile ortaya 2 porsiyon karışık pide söyledik. İşte ortam ve yardımcı gurmelerim (istekleri üzere kimliklerini sakladım):


Siparişimizi verdikten birkaç dakika sonra mekanın güler yüzlü sahibi "bu benim ikramım" diyerek aşağıdaki salatayı ortaya koydu (hmm ikramdan artı puan):



Salatamızı gelen tırnak pidelerle bitirdik ve asıl yemekleri beklemeye başladık. İtiraf etmeliyim ki bu bekleyiş normalden biraz uzun sürdü. Sanki Lezz&Et'de her şey yerli yerine oturmamıştı. Yaklaşık on dakika sonra görüntüdeki karışık pidelerimiz, pideleri bitirdikten bir on dakika sonra da köftelerimiz geldi.



Değerlendirme

Lezz&Et'i, abilerimin köftesinin lezzetinden dem vurdukları için seçmiştim. Gerçekten de pidesinde alelade bir pideciden fazla olarak bir şey olmamasına rağmen köftesini ilk gördüğümde gerçek inegöl köftesi gibi uzun silindirik değil de yassı yuvarlak olduğunu gördüm ve "acaba" dedim. Etin lezzeti de hiç fena değildi. Ama Halkın Gurmesi bütün değerlendirmelerini öncesi ve sonrasıyla yapar... Yemekten yaklaşık 2 saat sonra telefonum çaldı, arayan yardımcı gurmem O.D idi. Bana, ete karşı hassas olan midesinin yardımıyla Lezz&Et köftesinde bir sorun olduğunu belirtti. Aynı belirtileri diğer yardımcılarımdan da "söndürülemeyen bir yangın" tarifiyle alınca cezayı kestim...

Fiyat/Performans

Efendim 4 kişi gittiğimiz Lezz&Et'de toplam olarak 4 porsiyon köfte, 2 porsiyon karışık pide ve 4 adet ayran yedik/içtik. Bunlara karşılık olarak da karşımıza 40 ytl gibi bir rakam çıktı. Lezz&Et esnaf lokantalarının yazılı olmayan fiyat sınırları içinde kalmıştı; fakat diğer konulardan sınıfta kalınca, F/P oranında vasatı aşamadı... Özür dilerim Lezz&Et...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Gurmem,

Uzun süren hasrete şu mübarek ayda son verdiğiniz için şükranlarımı sunarım.

Saygılar,
Tıklayan Adam

Adsız dedi ki...

Sayın gurmem,
Hakikaten çok uzun süren bir bakleyişten sonra ortaya çktınız.Teşekkürler.
Sizi tebrik ediyorum cesaretle iyi vasat kötü yorumlarını yazıyorsunuz.Bizde ona göre hareket ediyoruz.Cesaretinizi kutluyorum.Tebrikler.
Sayın Gurmem sadece Ankara lokantalarını biliyoruz.Eğer varsa ankara dısındaki begendiğiniz yemeklerede yer verin. Yeni yazılarınız ve önerilerinizi bekliyoruz.Saygılar unarım.e.a.

Adsız dedi ki...

sevgili halkin gurmesi,

musadenle madde madde devam edecegim,

1) yillarin gurmesinin, kendisine daha bugunku gibi sohretli degilken kendisine acisiyla (isot) tatlisiyla (isotta kunefe) yarenlik eden ekibi birakip tabiri caizse corporate alem ve getirdigi ortama kendini adamasinin hazin sonucunu uzulerek gordum. biz ne pisliklerden alnimizin akiyla cikmisken, tabiri caizse motoru bozduk haberi ta viyanada sok etkisi yaratti.

2) 4 kisi 4 kofte 2 karisik pide yiyen zihniyetin tavsiyem cikista bir kolestrol testine tabi tutulmasidir (yazarin notu: olm burda 5 gun kabir azabi gibi mide sancisi cektim, doktordan reflu ilaci alinca gecti anca, benim icin cok gec siz zayi olmayin)

3) bu kismin mumkunse sitede minik bir makale olarak yayinlanmasini rica ederim. dinimizce haram sayilan domuz denen melanet, malesef bati uygarligi tarafindan kirmizi etin muadili olarak gorulmektedir. viyanaya geldigimde birkac kez bilincsiz (ehu) olarak yedigim, bir yandan da "bi makine yagi kokusu var hayirdir" dedigim melanet, midemde kekonun isotun estiremedigi firtinalar estirdi. dostlarim, diyecegim odur ki, avrupada o yemek yenen yerlerde burnunuza gelen cop kokusu o pis hayvandan geliyor, onlemimizi alalim, mumkun mertebe tavuk etine kayalim.

saygilarimla,

onur

Yürektürk dedi ki...

birincisi, halkin gurmesi'nin davet edilmedigi bir yere halkin girmesi beklenemez.

ikincisi, ankara'ya ilk gidisimde, ilk tercihim rifat'in arti puan verdigi yerler olacak.

ucuncusu, bu blogun sikca guncellenmesini istiyoruz. akla su soru geliyor: halkin gurmesi aylarca ac mi kaliyor ki bir sey yazmiyor?

Adsız dedi ki...

Rıfat ın yaptığı araştırma sonucu hazırladığı homepage blog ...mükemmel bir klavuz olmuş..hem boğazını seven..hem de kaliteyi ucuza alacaklara...
kutlarım..
Öner Cebeci

Adsız dedi ki...

gacilar, bacilar, avrupali hacilar,
domuz etinden;
1. nefis sosis olur
2. nefis pirzola olur
3. nefis jambon olur
4. nefis bacon olur
4. nefis plyeskavitsa(bir tür hamburger) olur
kıssadan hisse: gurmenin önyargısı olmaz.

Adsız dedi ki...

Sayın Gurmem,

Google reklamları kaybolmuş, tıklayamıyoruz. Size katkı payı sağlayamamaktan ötürü acılar içerisindeyim.

Saygılarımla,

Tıklayan Adam