Cuma, Mayıs 18, 2007

Çardak Karadeniz Pidecisi

Keko'da tattığımız tarifi imkansız kazığın etkilerini geçirebilmek için fiyat bölü performans skalasının sınırlarını zorlayacak, devrim niteliğinde bir lokantaya gitmeliydik. Önceki deneyimlerimizden nereye gideceğimizi çok iyi biliyorduk...

Çardak İstanbul yolu üzerinde bulunan bir Karadeniz pidecisi. Karadeniz pidesinin karakteristik özelliği kapalı olmasıdır. Çardak da bu özelliği başarıyla uygulayan bir karadeniz pidecisi.Pidenin boyutundan, tadından çok bahsedeceğiz, öncelikle Çardak'taki ortamı irdeleyelim. Efendim Çardak'a bahar veya yaz aylarında gidin çünkü Çardak'ın iç mekanı biraz boğuk, önceden arayıp yer durumunu kontrol ederek (çünkü çok kalabalık olabiliyor) Çardak'ın bahçe kısmına oturmanızı tavsiye ederim. Bahçe kısmı aynen bir "Cingöz'ün Çay Bahçesi" (bilenler bilir ;) ) ortamı sunuyor.

İkramlar

Kabul ediyorum, ikram açısından Çardak'tan pek bir şey beklemeyin. Çay, salata, mısır ekmeği ve bir kalıp tereyağından :) başka bir ikram verilmiyor. "E daha ne olsun" dediğinizi duyar gibiyim, ama adını anmak istemediğim lokantalarda önümüze bir kuş sütü getirmedikleri kalmıştı - meğer hepsi yalanmış - neyse konumuza dönecek olursak Çardak'ta aşağıdaki ikramları bulacaksınız.


Standart salata

Sıcak mısır ekmeği ve yağ.

Titanik :)

Çardak'ta önünüze gelen ana yemek için şunu diyebilirim, burada bir buçuk yemek her babayiğidin harcı değil :). Çardak bir karadeniz pidecisi, o yüzden pide yemenizi tavsiye ederim. Pidelerde şu seçenekleriniz mevcut: Kapalı kıymalı, kıymalı peynirli (harman usulü ;)), peynirli, ve kavurmalı (hiç fena değil üzerine yumurta da kırdırabilirsiniz). Aşağıda örnek olarak harman usulü ve kapalı kıymalı pideleri görebilirsiniz. Boyutları kafanızda canlandırabilmeniz için yanlarında standart bir bıçakla görüntülendiler :).


Kapalı kıymalı pide 1 porsiyon... Tower Cam


Kapalı kıymalı 1 porsiyon - Side view



Kıymalı peynirli - Harman usulü 1 ve 1,5 porsiyon... Bıçağa dikkat!

Pidelerin lezzeti gayet güzel. Ama tabiki işinin ehli karadeniz pidesi yiyicileri kapalı pidelerin doğru noktalarına stratejik kesiler atıp içeri tereyağı sızdırarak lezzetlerini katlayabiliyorlar.

Ve...

Gelelim nice lokantaların mundar olarak tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğü heyecanın doruk noktasındaki âna. Efendim Çardak'a 7 kişilik bir güruhla gittik (malesef hepsinin gurme statüsünde olduğunu söyleyemeyeceğim - bazıları çapsızdı, hatta "Andrew" diye birine selam söyleyen bile vardı tövbe tövbe). Kimimiz 1 yedi kimimiz 1,5. Kimimiz su içti, onu gören diğerleri de ortak hesap bozulmasın diye içti (içemeyecek durumda olanlarsa açıp yere döktü :) ). Vücuttaki tüm kanın mideye hücum ettiği bir anda hesabımızı istedik ve o gelen küçük, işlemeli sandığın içindeki rakamı yediye bölmeye çalıştık. Önceleri anlam veremedik, saçma gelmişti bu rakam sonra sonra beyin ufaktan çalışmaya başladığında anlamsızlık yerini tarifi zor bir duyguya bırakmıştı. Evet, biz Çardak'taydık ve adam başı hesabımız 7 ytl gelmişti...

Sonuç

Fiyatı uygun, lezzeti güzel ayrıca öksüz doyuran dediğimiz tipten. Yani 1. sıraya koymamak için bir neden göremiyorum...

Adres

Gelen uyarılardan sonra mekanın adresini yazmadığımı farkettim, hemen dilimin döndüğünce anlatacağım umarım anlarsınız.

Efendim, Çardak İstanbul yolu üzerinde yer alıyor, bilen bilir İstanbul yolu üzerinde büyük bir Honda Bayii vardır. Bu Honda'yı sağınıza alıp giderken bir süre sonra önünüze bir Petrol Ofisi gelir, işte Çardak Petrol Ofisi'nin arkasındaki o yamaçtadır. Hepinize afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Gurmem öncelikle güzel inceleme yazınız için şükranlarımı sunuyorum.

Lezzetin ve doğanın kesiştiği bu mekandan, hakkını tam verebilmek adına, şu zamana kadar sözetmedik; affola. O güzel bahçesine gidemedikten sonra gitmek elvermedi içimzden ve uzun zaman haksız bir rekabete maruz kaldı listemiz. Tekzibimizin de bu kadar gecikmesinin nedeni, zaten birinciliğin gerçek sahibinin çoktan belli olmasıydı. Bize kalan tek şey fiyatlarda bir değişiklik olup olmadığının tespiti, fotoğrafların çekilmesi ve o nefis pideleri doyasıya, daha doğrusu ölesiye yemekti. Fiyatlarda, bir Karadeniz lokantasına yakışır metrlikte, hiç bir değişiklik yoktu elbet. Efsane geri dönmüştü.

Bu gecikmeden dolayı siz sevgili okuyucularımızdan ve mekandan özür dilemeyi bir borç biliriz.

Yardımcı Gurme M.G

Adsız dedi ki...

Sayin Gurme :),
bir de sizden detayli yol tarifi alsak, lakin pek bir merak ettim burayi. - fuat (gurme degil yiyici)

Adsız dedi ki...

sizin yazınızdan sonra ailece gittik hakkaten nefis çok güzel bir yer nefis pideler.hele kavurmalı pide sağolun sayın gurme. e.a.

Adsız dedi ki...

J'ai appris des choses interessantes grace a vous, et vous m'avez aide a resoudre un probleme, merci.

- Daniel