Salı, Aralık 05, 2006

Gaziantep Altınşiş Kebapçısı

Eveeet, malum aziz mübarek ayda gurme yazısı yazmak olmazdı, "e bari ramazan sofralarını degerlendirseydin" diyebilirsiniz; fakat ramazan sofralarının astronomik fiyatları ortada, şahsen "halkın gurmesi"ne gidip oralarda yemek yeyip, bir de üzerine yediğini anlatmak yakışmazdı. (Bu arada kulağıma bazı televizyon kanallarında konseptimin çalınıp yol lokantalarının tanıtıldığı programların türediğini duydum. Bakalım o arkadaş yaptığı işten para kazanmasaydı yine yapabilecek miydi? Bu iş yürek ister...)

Ben de uzun süre yazı yazamamanın intikamını aldım ve bomba gibi bir yazıyla elektronik ortamıma döndüm. Bu yazımın konusu ilk maaş yemeğimi de vermeyi düşündüğüm (okuyan herkes davetlidir ;-) ) Gaziantep Altınşiş Kebapçısı.

Altınşiş Nerede?

Gaziantep Altınşiş Kebapçısı'nı Turan Güneş Bulvarı 19.Cadde'de Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları'nın hemen karşısında bulabilirsiniz. Telefonu 0 312 492 07 07. Hatta internet sitesi bile varmış: www.altinsiskebapcisi.com .

Altınşiş'te ne yiyebilirsiniz?


Ali Nazik

Altınşiş'in sloganı "Gaziantep'in farklı mutfak kültürünü Gaziantep'e gitmeden sunuyoruz" (vay vay vay birilerini işinden edecekler). Yani Altınşiş'te yöresel Gaziantep yemekleri bulabilirsiniz. Yöresel yemeklerin yanında bol bol kebap çeşitlerini de Altınşiş'te bulmak mümkün. Ama ben yöresel yemekleri tavsiye ederim; çünkü her ne kadar "Halkın Gurmesi" kadar güvenilir olmasa da "Hürriyet'in Gurmesi" de ALtınşiş'i ilk 10 Gaziantep Lokantası arasına soktu.


Ekşili Patlıcan Dolması

Piliç Şiş
Halkın Gurmesi olarak ben ve yardımcı gurmelerim M.G. ve O.Y. sizin için o anda lokantada bulunan çoğu yöresel yemeği test ettik. Bunlar arasında "Yuvalama","Ekşili Çorba","Ekşili Patlıcan Dolması" ve "Çeltik Pilavı" vardı. Bunlar dışında M.G. tavuk şiş'i değerlendirdi ve notunu "eti fena değil" olarak verdi. Buna karşılık O.Y. ali nazik yiyerek Altınşiş'i sıkıştırdı. O.Y.'nin değerlendirmesi ise "Altınşiş Ali Nazik alanında bir devrim yapmıştır" şeklindeydi.


Yuvalama, İçli Köfte
Firik Pilavı


Katmer mi???

Ben katmeri hamur açılarak yapılan ve açılan hamurlar üst üste koyulduğu için tel tel bir yapı barındıran tuzlu bir hamur işi olarak biliyorum. Hatta katmeri bir çorba çeşidi olarak bilen Amerika'da Fondu Universitesi'nde master yapan arkadaşlarım bile var. Ama Altınşiş'in katmere kattığı anlam bambaşka.


Katmer
Altınşiş'te katmer bir tatlı olarak sunuluyor ve aynı künefe gibi hazırlanması uzun bir süreç gerektiriyor. Fakat ortaya muhteşem bir tatlı çeşidi çıkıyor. Çıtır çıtır, arası peynirli ve hepsinden önemlisi çok hafif. Neredeyse waffle'cıları bile cezbedecek güzellikte.


Yardımcı Gurme O.Y.
Diğer Hususlar

Altınşiş tertemiz bir lokanta, akşamları canlı müziği bile var (aman her canlı müziği olan yere gitmeyin, bildikleri gibi yaparlar...). Bunlar dışında garson abiler cana yakın ve çok yardımsever :P hatta bazılarının sırtını sıvazlayıp arkaya geçtiklerini bile gördüm o:). Ayrıca ikram olarak da koca bir kap salata ve sınırsız çay getirdiler ki bunlar ikram puanlarını çok yükseltti.


İkramlar
Gelelim zurnanın zırt dediği yere....

Evvvveeettt. Geldik bizi lezzetten sonra en çok ilgilendiren kısma; bir Türk düşünürü D.D.'nin de dediği gibi "PARA PARA PARA". Arkadaşlarıma Altınşiş'e giderken "abi fiyat çok iyi hiç merak etmeyin 4 kişi gittik 39 ytl para ödedik" demiştim. Tabii o gün yediklerimizden yarımşar porsiyon yediğimizi belirtmeyi unutmuşum :D . Güzelce yöresel yemeklerimizi yedik, kebaplarımızı yedik, katmerimizi yedik ve çayımızı içtik. Hesabı istediğimizde ise rahattık sonuçta üç kişi gitmiştik hesap ne gelebilirdi ki? Ama o süslü sandık gelip de içini açtığımızda o kolonyalı mendillerin altında yazan altı "yedilenmiş" adisyonu gördüğümüzde kalbimizin devir bölü dakika değerleri en az 20-30 birim artmıştır. Hesap adam başı 16 ytl'ye yani "Halkın Gurmesi"ne ait olan mantıksal sınırın 6 ytl fazlasına eşitti. Hesabı oluşturan kalemleri aynı zamanda muhasebe eğitimi alan O.Y. ile incelediğimizde hesaba gedik açan kalemin katmer evet yanlış duymadınız katmer olduğunu gördük. Diyeceğim odur ki katmeri sadece ama sadece paranız varsa yeyin ;) ekonomik yemek istiyorsanız pek takılmayın :) .

14 yorum:

Adsız dedi ki...

mükemmel tespitler tebrikler.e.a.

Adsız dedi ki...

Hem gidip çok iyi yemek yemek istiyoruz hemde çok ucuz olsun istiyoruz. Bir Antepli olarak o yemeklerin yapım aşamasında bulunsanız bu fiyatların bu yemekler için az bile olduğunu görürsünüz..

teniskolik dedi ki...

Rıfat'ın tespitlerine güvenim var... Buraya yazdığına göre iyi bir yer olmalı...gidip bir kebap yiyelim bakalım...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar gidip görnenizi isterim harika bir yer yemekler nefis

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bende gittim ve arkadaşlara bir kere daha hak verdim harikaaa

Adsız dedi ki...

arkadaşlara hak veriyorum ama katmeri bi yedikten sonra parasını görmüyosunuz

Adsız dedi ki...

yerinizde olsam gider kendim görürüm yemekleriyedikten sonra yorumu kendiniz yapın pişman olmuycaksınız kesinlikle HARİKAA bir yer..BJK

Adsız dedi ki...

ilk defa beşiktaşlının söylediğine katılıyorum ve bende gitmenizi tavsiye ediyorum yemekler ve ortam mükemmel çocuk alanıda var.genç fb

Adsız dedi ki...

kebabı her yerde yiyebilirsiniz ama gaziantep yöresel yemeklerini yemenizi isterim bu kadar olur yaa yuvarlama harikaydı söylencek bi şey yokk.

Adsız dedi ki...

harika bir mekan servis ve yemekler harikaa mekan süper tavsiye edrim.492 07 07 ÇANKAYA/ORAN

Adsız dedi ki...

gün boyu serviside var arkadaşlar duyrulur.4920707

Adsız dedi ki...

hep aynı kişi yorumluyor!!! bir iş var bu işte!?..

Adsız dedi ki...

resmimi var...allah aşkına akıllı olun ya sizde isimsiz yaşmışsınız o zaman sizde aynı kişşisiniz...

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar eğer Gaziantep'e yolunuz düşerse Ayıntap kebap/mehmet usta ya mutlaka uğrayın,ben böyle kebap hayatım'da 1 defa yedim oda orası,durmadan bir servis var burada kuşbaşı,fıstıklı kebap,küşleme mutlaka tadın,şehir merkezinde,gaziantep kızılay kan merkezi karşısında 0.342 231 20 00 şimdiden afiyet olsun.........