Salı, Ağustos 22, 2006

M R T - ŞEN



Durmazsan Sen de Aç Ben de Aç
Durursan Sen de Tok Ben de Tok


Sloganıyla dikkati çeken lokanta Manisa - Salihli'de İzmir asfaltı üzerinde 3. kilometrede yer alıyor.

MRT'de birçok yemek çeşidi olmasına rağmen, lokantanın lokomotif yemekleri Salihli'nin meşhur odun köftesi ve testi kebabı.

Sabahları da tereyağlı-ballı, sucuklu-yumurtalı kahvaltı bulabileceğiniz MRT'de ikram da hiç fena değil. İkram olarak, aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz çoban salata ve yoğurda ek olarak közlenmiş domates ve biber geliyor.



Gelelim MRT'den kaça çıktığımıza. Beş kişi gittiğimiz yemekte, bir tane "ortaya" tadımlık testi kebabı, ve herkese birer porsiyon odun köfte aldık. Hesabı istediğimizde acaba bu dönemeci de kazasız belasız atlatabilecek miyiz, diye merak ediyordum. Altı çizili rakamın bulunduğu küçük tahta sandık geldiğinde rahatlayabildim zira hesap ortalama bi değere tekabul eden 51,5 YTL tutmuştu. Bunu hepimizin bildiği fiyat bölü performans skalasına koyduğumuzda MRT, denenen ilk lokanta olmasının da etkisiyle ilk sırada kendine yer buldu.

Madem adamlar kasıp çevirmişler, sloganlarının İngilizce'sini de yazayım : )

If you don't stop; you are hungry, I am hungry too.
If you stop; you are full, I am full too.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayin Gurme,

Oncelikle koseniz hayirli olsun. Sizin derin yemek kulturunuzden biz halkinda faydalanmasi gercekten cok iyi bir dusunce. Yalniz ilk yaziniz icin bazi elestirilerim olacak. Umarim bu elestirilerim size ileriki yazilarinizda yardimci olur.

Birincisi MRT inin yemek kalitesine fazla deginmemissiniz. Etler nasildi? kaliteli miydi? Tattiginiz yemekler nasildi? Bunlar hakkinda bizler fikir sahibi olamiyoruz.

Ikincisi kac kisiydiniz, mesela bes kisiyseniz 50 ytl iyi bir rakam, ama iki kisiyseniz fiyat halk restorani olmaktan cikip, sosyete restorani olma yoluna kadar gidiyor.

Bu konulara diger yazilarinizda deginirseniz seviniriz. Tekar hayirli olsun.

Hayraniniz.