Hemen kendimize oranın fiks menülerinden olan koyun yoğurdu, salata ve patates üzeri pirzola söyledik. Tabii ki bu tür mekanların değişmezlerinden kızarmış ekmekle yoğurt ve salatalar önce geldi. (Bu arada yoğurt çok güzeldi, öyleki bir tane daha söylemekten kaçınmadık uyuma pahasına olsa da...)
Biz büyük hızla kızarmış ekmekleri bir kaldıraç misali yoğurt ve salatalar üzerinde kullanırken önümüze yine fiks ürünlerden bilimum közlenmiş sebzeyi sürdüler. E tabii bunlarda yol yorgunu aç bünyelere çok dayanmadı...
Nihai amacımız olan patates üstü pirzolalar gelince (1 kg) bir şeylerin yanlış olduğunu anlamıştım... Pirzolalar biraz kuruydu be...
Bolu dağında bir Cafer Usta'da , ne biliyim bir İsmail Usta'da duranlar bilirler, pirzola istediniz mi önünüze gayet sulu lezzetli gelirler. Fakat, Baştuğlar'da bunu yakalayamadım...
Dört kişi gittiğimiz sertavul geçidinde mükemmel koyun yoğurdu (yalnız bunu ağzının tadı olmayan sevmez biraz yanık süt kokar), kızarmış ekmek, salata, kuru patates üstü pirzola ve ayranlara 37 YTL ödedik... Bu tip yerler için normal hatta iyiye de kaçıyor diyebiliriz... Yolunuz düşerse çok açsanız giriverin derim...
2 yorum:
Sayın Gurmem,
Umarım bu temponuzu kaybetmez, bizi kısa zamanda yeni mekanlarla tanıştırırsınız.
bu patatesli pirzola cok uyanikca bisey ya halkgurmesi. dose alta patatesi uste 3 tane kemikli pirzolayı dizdin mi bitti is. yahu bununla 7 yasindaki bir cocuk anca doyar birak 3 kisiyi.
Yorum Gönder